Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Skimaatjes wil mensen met verstandelijke beperking een onvergetelijke ski-ervaring bieden

14 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Stichting Skimaatjes is een nieuwe aanbieder van geheel verzorgde wintersportvakanties voor 18-plussers met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

De oprichters van de stichting zijn gepassioneerde ski- en snowboardliefhebbers, én ze hebben ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Het viel hen op dat mensen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een licht verstandelijke beperking vaak buiten de boot vallen: te goed voor het een, maar om zelfstandig op skivakantie te gaan komen ze net weer ondersteuning te kort. Daarom besloten ze zich op deze groep te richten.

Tijdens de reis krijgt het Skimaatje altijd een-op-eenbegeleiding. Voorafgaand aan de reis is er een kennismakingsmiddag met de begeleider (die ze overigens ook zoeken). Het plan is om van 28 januari tot en met zaterdag 4 februari weer een reis te maken naar Zuid-Tirol. Ze willen de deelnemers een sportieve uitdaging bieden, zonder over hun grenzen heen te gaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, kijk dan op skimaatjes.nl voor alle ins en outs. Inmiddels hebben ze genoeg aanmeldingen voor begeleiders binnen, maar er zijn nog plekken over voor deelnemers.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!