Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Site verbindt sociale projecten en bedrijven

22 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Mensen die sociale projecten willen steunen door geld te doneren of een handje te helpen, kunnen dat doen via de online Sociale Voorraadkast. Voor groot onderhoud van de rondvaartboot Ilje van Cordaan, vernoemd naar een verstandelijk beperkte cliënt die inmiddels is overleden en erg van de tochten genoot, is op die manier inmiddels bijna 40.000 euro opgehaald.

Aad Koster, directeur Actiz, partner van de DoSocial/de Sociale Voorraadkast, opende vorige week de site met een druk op de knop. Hij onderschrijft de noodzaak van initiatieven zoals DoSocial. "Netwerken waar bedrijven elkaar opzoeken om sociale initiatieven mogelijk te maken. Op een creatieve manier fondsen werven, middelen verkrijgen en de achterban inzetten om het verschil te maken. Iedereen heeft iets te geven, of het nu klein is of groot. Doe mee en stop ook jouw vraag of aanbod in de kast."

Sociale tuin
Een paar voorbeelden van vergevorderde of opgeleverde projecten zijn de sociale tuin van de Ronssehof Gouda, de metamorfose van Verpleeghuis Lauwershof in Alkmaar en het crowdfundingproject 'llje moet varen' in samenwerking met zorgorganisatie Cordaan. Naast geld zijn ook middelen zoals verf, stoelen, tafeltjes, keukenapparatuur en vloerbedekking gedoneerd en handjes aangeboden om deze boot, het liefst 365 dagen per jaar, aangepast te laten varen in de Amsterdamse grachten.

Iedereen mag meedoen en met elkaar in contact treden. Het initiatief is bedoeld als verbinding in een participerende maatschappij. Samen met andere platforms zoals Wehelpen.nl en Nationale Hulpgids zoekt de organisatie continu de verbinding in Nederland. Meer informatie op www.dosocial.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!