Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Sexual Healing: film over spastische vrouw die hunkert naar intimiteit

30 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

Voor de film Sexual Healing volgde filmmaker Elsbeth Fraanje de 53-jarige Evelien, die sinds haar geboorte spastisch is. Eerdere sporadische seksuele ervaringen waren teleurstellend, maar gesprekken met haar hulpverlener wakkerden het vuurtje toch weer aan. De première van de film is zondag 10 april in Pathé Buitenhof, Den Haag.

De 55 minuten durende film heeft een monologisch karakter. Eveliens hoofd, gefilmd vanaf de plank van haar rolstoel, is veelvuldig in beeld als ze aan het woord is.

Samen met Brigitte, haar hulpverlener duikt ze in de wereld van erotiek; ze bezoeken een winkel met seksartikelen, kopen mooi ondergoed en praten met een seksverzorger.

Het dragen van het nieuwe, sexy ondergoed doet Evelien goed: “Ik heb ineens weer een vrouwenlijf”, zegt ze, als ze zichzelf in de spiegel ziet. Ze moet echter leren van zichzelf te houden, van haar lichaam te houden, voor ze zich kan overgeven aan genot met zichzelf of samen met iemand anders. Voor iemand die haar eigen lichaam ziet als een soort kerker waarin ze al jaren opgesloten zit, is dat geen makkelijke opgave.

Nominatie en tickets
Sexual Healing is genomineerd voor de Dutch Movies Matter-award. Via deze link zijn ook tickets te bestellen voor de film.

De film is op de volgende dagen te zien in Den Haag:

  • zondag 10 april, 15.15-16.45 uur, première in Pathé Buitenhof
  • maandag 11 april, 21.00-22.15 uur, Filmhuis Den Haag, met nagesprek
  • vrijdag 15 april, 13.00-14.30 uur, Pathé Buitenhof, met nagesprek.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!