Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Seminar vakbond over de toekomst van de gehandicaptenzorg

15 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

De FNV Sector Zorg en Welzijn houdt op 23 juni een eerste seminar voor iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg. De insteek is: hoe maken we de sector weer aantrekkelijk waardoor mensen hier graag in willen (blijven) werken?

Er komen diverse sprekers aan het woord, onder meer van de VGN en cliëntenorganisaties, en uit de politiek en wetenschap. Zo zal Ronald Dekker (arbeidseconoom TNO) aangeven dat het op de arbeidsmarkt veel minder moet draaien om diploma’s. Zou dat een oplossing kunnen zijn voor de gehandicaptenzorg? En Anouk ten Arve (programmamanager Gezond werken in de zorg bij IZZ) vertelt over haar onderzoek naar werkdruk en ziekteverzuim in de sector.

Boek
Tijdens het seminar wordt ook een boek gepresenteerd waarin zorgpersoneel, deskundigen en verwanten vertellen hoe het is om te werken in de gehandicaptenzorg en hoe deze branche weer een aantrekkelijke werkomgeving kan worden voor medewerkers en een fijne leefomgeving voor cliënten. Je kunt je al inschrijven voor het boek Naar een toekomstbestendige gehandicaptenzorg.

Het seminar vindt op 23 juni plaats in de Jaarbeurs Utrecht (FNV-leden die zich aanmelden krijgen een NS-kaartje) van 13.00 tot 16.30 uur. Eerder komen mag ook, want om 12.00 uur is er een lunch. Het seminar wordt afgesloten met een borrel.  |

Meer informatie over het seminar is te vinden op de FNV-website.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!