Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Seminar over een fijn leven voor mensen met ernstige meervoudige beperking

16 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

Voor ouders, begeleiders én kinderen met ernstige meervoudige beperking is er op vrijdag 10 juni tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Enschede een seminar over ‘Focus op een fijn leven’. De kinderen kunnen tijdens het seminar een MATP-workshop volgen, een internationaal sport- en beweegprogramma dat ontwikkeld is voor mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Het seminar is voor ouders van kinderen met EMB en professionals die met de doelgroep werken. Voor de deelnemende kinderen zal er tijdens het inhoudelijke programma begeleiding worden geregeld, zodat ouders met een gerust hart het seminar kunnen volgen.

Trainingsprogramma
MATP is een internationaal sport- en beweegprogramma dat ontwikkeld is voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zij zijn niet in staat om deel te nemen aan de reguliere sportonderdelen van Special Olympics.

MATP is erop gericht om voor iedereen een passend individueel trainingsprogramma op te stellen. Dit wordt gedaan in een circuitvorm waarin niemand wordt uitgesloten van deelname. Het programma bestaat uit zeven basisactiviteiten: mobiliteit, behendigheid, raken, schoppen, handbewogen rolstoel, elektrische rolstoel en zwemmen (drijven).

Het gaat hierbij om de training en niet om competitie. MATP is een programma dat officieel onderdeel is van de Special Olympics. Internationaal gezien wordt het beoefend in 96 landen, waarvan 31 in Europa.

Programma
Het seminar vindt plaats op vrijdag 10 juni 2022 in het Special Olympics Dorp op de Universiteit Twente in Enschede. Om 13.30 uur is de ontvangst, waarna om 14.00 uur het inhoudelijk programma start met diverse sprekers en om 14.30 uur het Motor Activity Training Program (MATP). Het seminar eindigt om 16.30 uur waarna er tot 20:00 uur de mogelijkheid is om een hapje te eten en aan te sluiten bij de openingsceremonie.  |

Meer informatie en opgave: www.specialolympics2022.nl. Lees uitleg over het trainingsprogramma in eerdere Klik-artikelen over MATP.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!