Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Schrijven over en oog hebben voor wat de cliënt beweegt

9 december 2015 Ronny Vink Geen reacties

“De nieuwe Klik gaat over broers en zussen. Was ik zelf toen ik bij Klik begon, en ben ik natuurlijk nog steeds, al is mijn gehandicapte zusje er niet meer. Zij heeft, achter de schermen, al die jaren een drijvende rol gespeeld bij veel artikelen in Klik. Wat zou zij hier of daarvan hebben gevonden, als ze het had kunnen vertellen? Dat is wat ook goede begeleiders doen: oog hebben voor wat hun cliënt beweegt, en zich in hem verplaatsen.” De pensionerende Ronny Vink in haar laatste redactioneeltje voor Klik.

“Bijna 42 jaar heb ik Klik gemaakt, samen met heel veel anderen. Zonder hun verhalen, openhartigheid, inspiratie, steun, hun onvoorwaardelijke solidariteit met mensen met een verstandelijke beperking, hadden wij als redactie van Klik nooit zo’n mooi, eigenwijs en warm blad kunnen maken.

Je zult de komende tijd nog een paar artikelen van mij in Klik aantreffen, die zijn nu al geschreven. We hebben altijd al meer te vertellen gehad dan er in Klik paste. Dat zal niet veranderen. Ik heb me nooit een moment hoeven afvragen waar we nu weer eens over konden berichten. De gehandicaptenzorg is een buitengewoon levendige gemeenschap, vol verhalen. Ik heb me er zeer thuis gevoeld.

Klik gaat een andere toekomst in, met aan het roer mijn bekwame en betrokken collega Tjitske Gijzen, ook al een zus van. Er komt meer journalistieke variatie dankzij de nieuwe media. En daardoor meer kansen voor jullie, onze lezers, om je verhaal te vertellen en je stem te laten horen. Doen hoor! |

Redactioneel Ronny Vink, Klik 9 van 2015

Lees meer over Broers en zussen en de artikelen daarover in de nieuwe Klik:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!