Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Samenwerkingsverband veiligheid

22 december 2006 Door de redactie Geen reacties
Stichting Ipse in Nootdorp gaat op het gebied van veiligheid en incident-beheersing samenwerken met andere instellingen in Zuid-Holland.

Jan Fidder, voorzitter van de Raad van bestuur van Ipse, heeft een samenwerkingovereenkomst getekend met ziekenhuizen, ouderenzorg en psychiatrie. Hij zei daarbij: “Veiligheid is een belangrijke kwestie aan het worden in de zorg. Zo is er de opdracht aan de Onderzoeksraad voor veiligheid (onder voorzitterschap van Pieter van Vollenhoven) om de jeugdzorg te onderzoeken. Weliswaar hebben wij al veel geregeld op het gebied van veiligheid voor onze cliënten, maar zaken als informatiebeheersing en criminaliteit zijn voor ons redelijk nieuw. Mede daarom willen we graag participeren in de Stichting incidentbeheersing management zorginstelling (IbMZ). Het uitwisselen van ervaringen en het gezamenlijk benutten van kennis: daar kan iedereen alleen maar beter van worden.”

IbmZ richt zich op criminaliteitsbeheersing, brandveiligheid, calamiteitenbestrijding, informatiebeveiliging, rampenopvang en verkeersregulatie. De deelnemers streven naar een regionale aanpak en een overlegstructuur met gemeenten en externe hulpverleningsdiensten: politie, brandweer en ambulances.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!