Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Samenwerking gehandicaptenorganisaties Ango en Bosk

3 oktober 2012 Door de redactie Geen reacties

Bosk (Bond Ouders van Spastische Kinderen) en Ango (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) gaan samenwerken om de kosten te besparen en slagvaardiger te zijn. "Het is belangrijk dat gehandicaptenorganisaties blijven bestaan. Om mensen samen te brengen, om kennis te delen en om de stem van gehandicapten te laten horen," zo lichten de organisaties in een persbericht toe.

Gehandicapten- en patiëntenorganisaties in Nederland staan onder druk, omdat ze minder subsidies krijgen van de overheid dan voorheen. Bij de samenwerking willen Ango en Bosk de werkvloer te delen, en daardoor huurkosten besparen. Ook hoeven ze nog maar één administratiesysteem te gebruiken en ook hopen ze door de samenwerking kortingen bij leveranciers te kunnen bedingen. Daarnaast hopen de verenigingen samen meer voor elkaar te krijgen in Den Haag en in gesprekken met zorginstellingen en zorgverzekeraars.

"Samen kunnen we efficiënter en slagvaardiger fondsenwerven. Door samen te werken kunnen we onze leden vaker informeren en beter van dienst zijn", zo schrijven de organisaties. Voor leden verandert er vooralsnog weinig. Maar verdergaande samenwerking in de toekomst is niet uitgesloten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!