Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Samenwerken tegen loverboys

16 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

De jeugdzorg maakt zich grote zorgen over de aanpak van loverboys en mensenhandelaars in Nederland. Al jaren neemt het aantal slachtoffers toe. De sector heeft nu een commissie ingesteld om de bestrijding van deze vorm van mensenhandel te verbeteren.

De kennis over het opsporen en begeleiden van slachtoffers is in de jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en awbz-zorg (waaronder die voor verstandelijk gehandicapten) is best groot, maar versnipperd en wordt daardoor onvoldoende benut. Er moet meer samenhang komen en meer samenwerking met onderwijs, gemeente, politie en justitie.

Expertisecentrum
De sector jeugd heeft nu het initiatief genomen om een landelijk expertisecentrum van de grond te krijgen. Het huidige Expertisecentrum kwetsbare meiden (www.eckm.nl), waarbij al veel organisaties en professionals zijn aangesloten, zal daarom worden versterkt en het (virtuele) knooppunt van alle activiteiten worden. Iedereen in de zorg die met loverboy- en mensenhandelproblematiek heeft te maken, wordt uitgenodigd zich daarbij aan te sluiten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!