Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Samen naar school in Roosendaal

14 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

In Roosendaal is vorige week een proefproject begonnen, waarbij kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan. Het gaat voorlopig om twee schoolklassen die het hele jaar één middag per week samen les krijgen. Bij het project werken basisschool de Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal samen met de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind (Nsgk).

Veel kinderen met beperkingen gaan apart naar school, en leven ook in een aparte wereld. Hun school is vaak ver weg, ze gaan vroeg van huis, en komen 's middags laat pas weer terug. Dat maakt het moeilijk om contact te krijgen met kinderen in hun eigenbuurt.

Meet2learn
De Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind wil bevorderen dat kinderen met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen spelen, leren en opgroeien. Ook de reguliere basisschool De Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal vinden dat de scheidingwand moet worden doorbroken. Daarom gaan een aantal leerlingen van deze scholen in 2013 een middag per week samen naar school, onder de noemer 'meet2learn'. Na de zomervakantie wordt dit mogelijk uitgebreid tot en dag per week. De leerlingen volgen vakken als muziek, theater, natuur en techniek, en later mogelijk ook rekenen en taal.

Kennis en ervaring
Het project wordt wetenschappelijk gevolgd door onderzoeksinstituut Its van de Radboud Universiteit Nijmegen en de opleiding pedagogiek van de Hogeschool Utrecht. De opgedane kennis en ervaring worden beschikbaar gesteld aan andere scholen, zodat meer scholen aan de slag kunnen met gezamenlijk onderwijs.

Meer informatie bij meet2learn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!