Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

's Heerenloo mag cliënt overplaatsen

26 mei 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie 's Heerenloo mag van de rechter een cliënt overplaatsen naar een woning in een andere woonplaats. De vader van de betreffende jongeman spande afgelopen maart een kort geding aan tegen 's Heerenloo om overplaatsing te voorkomen. Hij wilde ook dat de rechter 's Heerenloo zou verbieden om een medebewoner, die zijn zoon meerdere keren fysiek had mishandeld, terug te plaatsen in de woning waar zijn zoon nu woont.

Woonprofiel
's Heerenloo en de vader zijn het erover eens dat de cliënt niet zijn hele leven in de woning kan blijven, en dat hij in de toekomst zal verhuizen naar een andere woning. Ze zijn overeengekomen dat de nieuwe woning moet beantwoorden aan het woonprofiel van de jonge man. Zodra het Centrum voor consultatie en expertise de nieuwe woning geschikt vindt stemmen beide partijen in met een verhuizing, zo was de overeenkomst. In maart oordeelde de voorzieningenrechter dat het Cce eerst moet beoordelen of de nieuwe woning geschikt is. In afwachting van het Cce-onderzoek mocht de instelling de cliënt niet overplaatsen en mocht de medebewoner niet terugverhuizen naar de huidige woning van de cliënt.

Verhuisplan
Het Centrum voor consultatie en expertise vindt na onderzoek dat de benodigde zorg in de nieuwe woning kan worden geleverd. Vrijdag 23 mei besliste de voorzieningenrechter daarom dat de zorginstelling – nadat er een passend verhuisplan is opgesteld - de zoon mag overplaatsen Alle eerdere beslissingen die de voorzieningenrechter in maart nam, zoals het verbod om de medebewoner terug te plaatsen, komen hiermee te vervallen.

Lees meer op de site van de Utrechtse rechtbank

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!