Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

's Heerenloo Apeldoorn verkozen tot sportiefste zorginstelling

17 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

De regio Apeldoorn van 's Heeren Loo is uit 30 aanmeldingen verkozen tot Sportiefste Zorginstelling 2011 van Nederland. Als prijs mag de zorginstelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking een Cruyff Court bij hen in de buurt laten aanleggen.

De winnaar van vorig jaar was Stichting Arduin in Middelburg. Zij kregen ook een speciaal Cruyff Court dat in samenwerking met het ministerie van Vws is gerealiseerd. Dit jaar heeft de Cruyff Foundation dit initiatief verder voortgezet en wordt mede ondersteund door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Gehandicaptensport Nederland.

''Dit is een extra stimulans voor waar we al mee bezig zijn. Sport verbindt mensen met en zonder handicap!'' zo zei voorzitter van de raad van bestuur van 's Heeren Loo, drs P.E. de la Chambre, vrijdag toen hij samen met regiomanager Hetty Verhulst en cliënt Wilco Brinkman het Cruyff Court symbolisch in ontvangst nam. Het Cruyff Court zal in 2012 in Apeldoorn nabij de zorginstelling worden aangelegd en moet een  omgevingsfunctie krijgen voor de nieuwe wijk Groot Zonnehoeve, waar mensen met en zonder beperking samen leven.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!