Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Rolstoeltoegankelijk Klim & Avonturenbos in de prijzen

19 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Het Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle heeft een prijs van het ANWB Fonds gewonnen. Hiermee wordt de avontuurlijke bosroute nog rolstoelvriendelijker gemaakt.

Het Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle wordt sinds 2016 geëxploiteerd door Rocks ’n Rivers uit Tilburg. Het bedrijf wilde dat iedereen, ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperking,  buiten kan spelen.

Een van de hoogteparcoursen is al rolstoeltoegankelijk gemaakt, evenals een aantal extreme activiteiten, waaronder de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter.

Daarnaast beschikt de locatie dankzij
Eetsj Outdoor over twee outdoorrolstoelen die gratis worden uitgeleend. Daarmee kunnen rolstoelgebruikers deelnemen aan tochten in het bos.

Avonturenpad
Er staat nog een grote wens op het verlanglijstje van Rocks ’n Rivers: het rolstoeltoegankelijk maken van het Avonturenpad. Dit idee meldden zij aan bij de verkiezing van het ANWB Fonds, dat vanwege het 135-jarig jubileum van de ANWB 135.000 euro beschikbaar stelde voor verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij. Uiteindelijk werden 36 maatschappelijke initiatieven beloond.

Klim & Avonturenbos in Goirle is een van hen. Het ontving online de meeste stemmen en krijgt daarvoor 5000 euro uit het fonds. ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen heeft de prijs 19 september persoonlijk overhandigd en het project bekeken.


Geluksmomenten
“Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen,” aldus eigenaar Martijn van Gool. “We zijn ontzettend trots en vinden het geweldig dat zoveel mensen op ons project hebben gestemd. We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur. Daarom willen we het bestaande Avonturenpad rolstoeltoegankelijk maken. Op deze manier creëren we geluksmomenten voor doelgroepen die beperkt zijn in hun mobiliteit in de natuur. Hierbij dagen we rolstoelers dan ook uit om het Avonturenpad een keer te komen ervaren. Dan zul je zien dat het echt een fantastische belevenis is voor deze doelgroep.”

Voelkast
Het gratis te bezoeken Avonturenpad is ontwikkeld in samenwerking met Brabants Landschap. Het combineert buiten zijn en genieten van de natuur met opdrachten die je kunt doen. Denk aan touwslingeren, boomstambruggen oversteken en het blotevoetenpad.

“Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het blotenvoetenpad,” aldus Martijn van Gool. “Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden.”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!