Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

ROC Mondriaan laat studenten ‘reizen’ door alle zorgsectoren

2 juli 2024 Redactie Klik Geen reacties

Vier zorgorganisatie en ROC Mondriaan gaan samenwerken om studenten beter kennis te laten maken met het hele zorgveld, waaronder ook de gehandicaptenzorg. Hiervoor ‘reizen’ de studenten van de beroepsopleidende leerweg (bol) langs zorgorganisaties Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest, de Parnassia Groep en Ipse de Bruggen.

Met de intentieovereenkomst ‘Opleiden in de keten, jouw ontdekkingsreis door de wereld van de zorg’ spreken de zorgorganisaties en ROC Mondriaan af om de opleiding Mbo-Verpleegkundige (bol) gezamenlijk opnieuw vorm te geven en daarbij elkaars expertise te delen. Het is de bedoeling dat de (nieuwe) studenten voortaan met de hele zorgsector kennismaken en de specifieke verschillen in de zorg en welzijn leren (her)kennen.

Met elkaar willen de partijen zorgen dat de nieuwe studenten zich breed kunnen oriënteren en zo een doelbewuste keuze maken in de volgende jaren. In augustus starten de eerstejaars ‘nieuwe stijl’ Verpleegkunde (bol) bij de School voor Zorg en Welzijn aan de Brasserskade in Delft.

Er heeft zich al een groep studenten aangemeld voor de opleiding Verpleegkunde. Afgelopen week werden zij met hun ouders/verzorgers geïnformeerd over de nieuwe invulling van het aanstaande eerste jaar.

Schooldirecteur Jeannette van Huizen: “Er werd enthousiast gereageerd op de nieuwe aanpak. Een paar studenten merkten op: ‘Verpleegkundige in de ggz of gehandicaptenzorg, zat niet in mijn beeld, maar nu wel, heel leuk!”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!