Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reuze-fusie

23 maart 2007 Door de redactie Geen reacties
Zorgorganisatie Philadelphia is een samenwerkingsverband aangegaan met twee andere landelijke instellingen voor zorg: de Evean Groep (thuis- en ouderenzorg) en Woonzorg Nederland (ouderenhuisvesting). 

Doel is te komen tot een fusie, waardoor een zorgorganisatie ontstaat met 250.000 klanten (8 procent van de markt), 34.000 medewerkers, en een omzet van 1,1 miljard euro.

Kleinschalig
De reden voor de samenwerking is de wens om zoveel mogelijk kleinschalig te werken voor ouderen en gehandicapten. In Trouw (22 maart) zegt Philadelphia bestuursvoorzitter Brink: “Ons streven is: zo normaal mogelijk wonen, zo lang mogelijk in een eigen huis, met vier tot hooguit zes appartementen bij elkaar. Maar in de praktijk gaat het naar 8, 16 of zelfs 22 mensen bij elkaar, vanwege de druk op ons budget.” Brink vreest zelfs dat ouderen en gehandicapten straks weer in grote instellingen moeten wonen, omdat dat goedkoper is. Met hun samenwerking willen de drie organisaties deze trend keren. De komende drie maanden wordt uitgezocht hoe de samenwerking gestalte moet krijgen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!