Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reportages over hervormingen gehandicaptenzorg in Zeeland

7 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

In 2018 schoot ’s Heeren Loo het destijds noodlijdende Arduin te hulp, een gehandicaptenzorgorganisatie in Zeeland. In 2019 was de overname rond en sindsdien is er veel gebeurd rond de woonlocaties. Het NPO Radio 1-programma Spraakmakers besteedt komende week aandacht aan de veranderingen die ’s Heeren Loo er heeft ingezet.

Er zijn vijf minireportages gemaakt die van maandag 7 tot en met vrijdag 11 juni worden uitgezonden op NPO Radio 1, steeds rond 10.30 uur. Aan het woord komen de directeuren Roland en Peter, zorgmedewerkers Willeke, Amber, Nadine en Sytske, verwant Josephine, cliënt René en nog tal van anderen.

Zeeland gaat van 160, veelal kleine locaties in eengezinswoningen, naar een beperkt aantal clusters van woningen voor 32 tot 64 cliënten in Goes, Vlissingen en Middelburg. Wat komt er allemaal kijken bij de verhuizing van 400 cliënten de komende jaren? De grootste woonruimte komt in Vlissingen, waar 96 bewoners in groepswoningen en appartementen komen. Hoe zij daar zelf, maar ook hun begeleiders daar over denken, is te volgen in de minireportages.

Op de website van Spraakmakers komt op 11 juni een verhaal met foto’s en linkjes naar de vijf reportages. Dan zijn ze daar eenvoudig terug te luisteren voor wie het gemist heeft.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!