Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reportage Brandpunt+ over Slowcare voor ernstig meervoudig beperkte mensen

11 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Televisieprogramma Brandpunt+ heeft een reportage gemaakt over Slowcare, een nieuw woon- en zorgconcept in Oss voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. De ouders die dit initiatief gestart zijn willen hiermee terug naar de bedoeling van de zorg: tijd en aandacht en minder bureaucratie.

Lucian en Ingeborg van Heumen, zijn de initiatiefnemers van Slowcare. Zij vonden het tijd voor een ‘positieve beweging binnen de zorg’. Ze zijn de ouders van een ernstig meervoudig beperkte dochter van 25 jaar met onder andere het Angelman syndroom.

In een woonwijk in Oss, in een voormalige basisschool, heeft SlowCare begin dit jaar het Elzeneindhuis gerealiseerd: een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige meervoudige) beperking.

In de uitzending van Brandpunt+ vertellen de initiatiefnemers waarom zij zelf met deze visie een eigen plek gerealiseerd hebben voor deze mensen. Naast drie geschakelde woningen, zijn er ook vijf ruimten voor dagbesteding, een oefenruimte voor de fysiotherapeut en een therapeutisch zwembad. Integratie en warme zorg staan centraal, iets wat de initiatiefnemers in reguliere instellingen juist misten. |

De uitzending over Slowcare is te zien op donderdag 11 oktober om 21.00 uur op NPO 2 en erna terug te kijken op de website van Brandpunt+.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!