Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reisvrijwilligers Estinea krijgen gratis ov-pas Arriva

19 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

Vrijwillige reismaatjes die cliënten van zorgorganisatie Estinea begeleiden bij het zelfstandig leren reizen in het openbaar vervoer, krijgen van Arriva een Goede Zaak-pas. Hiermee kunnen zij gratis meereizen met de mensen die dit leertraject volgen.

Zelfstandig kunnen reizen is niet voor iedereen even makkelijk. In het leertraject 'Op weg' van Estinea leren mensen met een beperking in de Achterhoek zelfstandig te reizen. Met de trein naar het werk, op bezoek bij familie of gewoon op reis. Het is voor cliënten belangrijk om zo zelfstandig mogelijk mee te doen, ook in het verkeer.

De maatjes begeleiden de cliënt een aantal keer bij de reis om te oefenen, elke keer kan de cliënt meer zelfstandig doen. Net zo lang tot dat de reis zelfstandig afgelegd kan worden. Naast het zelfstandig reizen, krijgen de deelnemers van het maatjesproject meer zelfvertrouwen en worden er verbindingen gelegd tussen mensen met en mensen zonder beperking.

Arriva is in dit traject al langere tijd partner van Estinea. Met de gratis Goede Zaak-pas wordt het nu voor steeds meer mensen met een beperking haalbaar om een eigen 'Op weg'-traject te starten. Daarnaast geeft Arriva ook een workshop over het gebruik van de OV-chipkaart.

Op de foto: Jeroen Bretveld van Arriva overhandigt de Goede Zaak-pas aan regiomanager Tineke Roelofsen van Estinea.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!