Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reinaerde verruilt hoofdkantoor voor flexibele werkplekken

27 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Reinaerde heeft afscheid genomen van haar hoofdkantoor in Utrecht. Personeel dat werkzaam was op dit hoofdkantoor, werkt sinds 18 maart vanuit verschillende ‘Samenwerkplaatsen’. Een nieuwe manier van werken, dicht bij de cliënt.

Met het sluiten van het hoofdkantoor aan de Europalaan 310 in Utrecht speelt Reinaerde naar eigen zeggen in op de veranderende vragen van de omgeving, klanten en medewerkers. Er zijn vijf Samenwerkplaatsen verspreid over de regio waar de medewerkers terecht kunnen: in Utrecht, Veenendaal, Nieuwegein, Den Dolder/Zeist en Woudenberg. Cliënten zorgen op die locaties voor de ontvangst en ondersteuning.

Samenspel
De nieuwe manier van werken betekent gericht zijn op verbinding en samenwerking met mensen met een beperking, met andere collega’s, de buurt, de gemeente en samenwerkingspartners. En het past bij de nieuwe meerjarenstrategie van Reinaerde: een podium geven aan samenspel. Met plezier werken en goed contact hebben met elkaar zijn hierin heel belangrijk, stelt Reinaerde op haar website.

De medewerkers mogen zelf bepalen op welke ‘Samenwerkingsplaats’ ze willen werken. Door eigentijdse technologie en digitalisering is het flexwerken mogelijk gemaakt.


Wennen
De medewerkers zullen ongetwijfeld moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. Voordelen zijn er zeker, maar nadelen ook. Zo gaan bij de overheid - zelf een belangrijke aanjager van het nieuwe werken - ambtenaren extra vroeg naar kantoor om een plek te kunnen bemachtigen en leidt een vergadering tot een zoektocht door het pand naar een plek om rustig te kunnen zitten, meldde
de Volkskrant eerder.

Reinaerde huurde het oude hoofdkantoor; dat pand krijgt nu een andere bestemming.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!