Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Reinaerde opent dagbesteding in Bilthoven

11 januari 2011 Door de redactie Geen reacties

Reinaerde heeft een nieuwe dagbestedingslocatie in Bilthoven geopend. Deze locatie, Reinaerde Talinglaan, moet mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking actief betrokken houden bij de dagelijkse dingen in hun leven en omgeving.

De plannen voor Reinaerde Talinglaan ontstonden na de verhuizing van de cliënten van locatie Dennendal in Den Dolder naar wooncentrum De Reiger in Bilthoven vorig jaar zomer. Er werd een ruimte gevonden in het WVT-gebouw van de Vereniging voor Samenlevingsopbouw aan de Talinglaan.

Manager Luuk Brasjen: "We zijn heel blij dat we zo snel een geschikte plek hebben kunnen vinden. Want dagbesteding is belangrijk: mensen kunnen zich ontwikkelen, vaardigheden in stand houden en tellen mee. Het samenzijn met anderen vinden onze cliënten gezellig. De ruimte die we huren in het WVT-gebouw straalt een gemoedelijke sfeer uit en is een plek midden in de maatschappij. De cliënten zijn heel enthousiast over hun nieuwe dagbestedingslocatie."

Bij Reinaerde Talinglaan werken dagelijks maximaal negen cliënten. Zij krijgen ondersteuning van begeleiders. Reinaerde Talinglaan biedt onderdak aan dagbestedingsactiviteiten zoals boodschappen doen, bewegen, muziek maken en eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden.

Voor de dagbestedingslocatie zoekt Reinaerde nog cliënten die soosachtige activiteiten leuk vinden en vrijwilligers om een steentje bij te dragen. Voor informatie en advies: Reinaerde Loket, tel. 030 28 75 210 of loket@reinaerde.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!