Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Regiobijeenkomsten van de Werkgroep Wij zien je Wel

16 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

De werkgroep Wij zien je Wel houdt dit najaar weer een aantal regiobijeenkomsten voor ouders, brussen en verzorgers van mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). De bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor een selectie van professionals.

Dit keer gaat het met name om psychologen, psychiaters, ergotherapeuten, revalidatieartsen, coaches en andere (eerstelijns) professionals die de gezinnen ondersteunen. De werkgroep Wij zien je Wel nodigt in een persbericht heel nadrukkelijk ook professionals van gemeenten uit die betrokken zijn bij het aanvragen en verlenen van hulpmiddelen, woningaanpassingen en vervoer.

De regiobijeenkomsten zijn bedoeld om de stem van ouders te horen als een kritisch klankbord en spiegel richting het werk van de werkgroep. Bovendien krijgen de ouders ondersteuning bij het verkrijgen van een gelijkwaardige stem in het zorgproces rond hun kind.

Programma
Een bijeenkomst bestaat uit twee delen. In het eerste deel komt Tanja van Roosmalen aan het woord rond het thema ‘dóórleven en doorléven’. Tanja is rouw- en verliestherapeut en deelt met de aanwezigen haar visie op ZEVMB als trigger voor een verliestrauma en de reacties die dit bij ouders, broers en zussen teweeg kan brengen. Bij de eerste bijeenkomst is Tanja persoonlijk aanwezig, bij de andere bijeenkomsten wordt haar verhaal op film vertoond en gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over het thema.
Het tweede deel van de bijeenkomst staat in het teken van het pilotproject Hulp- en vervoersmiddelen en woningaanpassing. Veel ouders hebben knelpunten benoemd rond deze zaken en de werkgroep werkt aan oplossingen. Deze stappen worden aan de deelnemers voorgelegd. De werkgroep hoort graag wat er nodig is om ouders echt goed verder te helpen.

Waar en wanneer
De ouderbijeenkomsten worden in verschillende regio’s van Nederland georganiseerd.

Dinsdag 29 oktober, 12.30 – 15.30 uur, regio Eindhoven
Dinsdag 29 oktober, 19.00 – 22.00 uur, regio Maastricht
Dinsdag 12 november, 12.30 – 15.30 uur, regio Zwolle
Dinsdag 12 november, 19.00 – 22.00 uur, regio Groningen
Dinsdag 26 november, 19.00 – 22.00 uur, regio Rotterdam
Maandag 2 december, 12.30 – 15.30 uur, regio Utrecht
Maandag 2 december, 18.00 – 21.00 uur, regio Amsterdam
Dinsdag 3 december, 12.30 – 15.30 uur, regio Zutphen

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.wijzienjewel.nl/bijeenkomsten .  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!