Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Regenachtige wintertocht drukbezocht

25 december 2015 Door de redactie Geen reacties

Zo’n 8000 mensen hebben de Wintertocht voor mensen met een verstandelijke beperking bezocht, die woensdag- en donderdagavond 16 en 15 december werd gehouden op het terrein van Nieuwenoord in Baarn. Hoewel de woensdagavond geplaagd werd door de regen, was de verwondering om de bijzondere creaties er niet minder om bij de bezoekers.

Het betekent een bezoekersrecord voor het evenement dat vijf jaar geleden voor het laatst werd gehouden. Deze alweer vijfde editie stond in het teken van het 60-jarig jubileum van Amerpoort en was opnieuw bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking een bijzondere avond te laten beleven.

Ruim 400 vrijwilligers maakten de Wintertocht mogelijk, variërend van parkeerwachten tot acteurs, gehuld in de meest extravagante kostuums en creaties. De route was uitgezet met lichtjes. Voor mensen die toch de weg kwijt raakten werd de bijzondere vogeltrommelaar van Amerpoort ingezet, die bezoekers weer op het juiste pad wist te krijgen.

Geheim
De meeste onderdelen van de tocht waren geheim gehouden. Bij binnenkomst liepen de bezoekers langs een rij verlichte Balinese ceremonieparasols naar het startpunt achter het hoofdgebouw. Daar werden ze ontvangen door de bakker en een enorme slagroomtaart, die alle wandelaars liet starten. Een metershoge engel verwelkomde de bezoekers en legde de wandeltocht uit.

Langs de route kwamen bezoekers tal van attracties tegen: het koor NonStop (voorheen de zangers en zangeressen van Kinderen voor Kinderen), Slag- en Drumwerkgroep Excelsior, Jozef, Maria, de drie koningen en het koor de Hoge Noot in boerderij De Huydecoper, smartlappenkoor Rood & Rouge, oude ambachten en versnaperingen in het Cultureel Centrum, het Wintersportgebied in dagbestedinglocatie Het Binnenhof, het geuren- en belevingshuis in de gymzaal en het insectenbos waar feeën en heksen rondliepen.

Meer foto's vind je op de Facebook pagina van Amerpoort.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!