Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Recept voor oplossingen én wortelcakes

11 juli 2013 Door de redactie Geen reacties

Gwen Droogh is expert gezond leven geworden met de oplossingsgerichte aanpak van John Roeden. Op de studiedag Overgewicht en ondervoeding van eind juni vertelde ze hoe blij ze was dat ze veel was afgevallen. Ook in de laatste Klik deed ze samen met John Roeden haar verhaal. Daarbij stond het recept voor de wortelmuffins waarmee Gwen haar succes vierde. Omdat daarin een foutje geslopen is, plaatsen we het recept op de website. Foto Bert Vennik Wortelmuffins

Recept voor tien wortelmuffins waarmee Gwen haar succes vierde:

175 gram hazelnoten of amandelen
150 gram winterwortel, fijngeraspt
4 eidooiers
75 gram bruine basterdsuiker
4 eiwitten
40 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram poedersuiker
10 papieren muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 200 °C, spreid de hazelnoten uit op een bakblik en rooster ze 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Maal 150 gram van de noten in een molentje of de keukenmachine fijn. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Klop in een kom de eidooiers met de basterdsuiker tot het als een dik lint van de klopper loopt. Spatel de hazelnoten, de wortel en het bakmeel erdoor.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Vul de papieren vormpjes met het beslag. Bak de taartjes in circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Roer de poedersuiker met een klein beetje water tot een dik glazuur en strijk dit over de taartjes. Druk de achtergehouden hazelnoten in het nog natte glazuur en strooi er eventueel wat geraspte wortel over. Laat het glazuur drogen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!