Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ratificatie Vn-verdrag stuk dichterbij

12 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een plan om het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap ook in Nederland van kracht te laten zijn. Zo komt de ratificatie van het verdrag, dat de samenleving voor mensen met een beperking toegankelijker moet maken, een stap dichterbij. Buurlanden als België en Duitsland hebben het verdrag begin deze eeuw al geratificeerd.

Het plan wordt nu aan de Tweede Kamer aangeboden. De Kamer kan het plan dan bekijken bij de behandeling van de wetsvoorstellen die nodig zijn om het Verdrag te ratificeren, zodat het daadwerkelijk van kracht is.

Het plan is tot stand gekomen in overleg met de Alliantie implementatie VN-verdrag Handicap, Vereniging van Nederlandse gemeenten, werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. Deze partijen hebben aangegeven graag een rol te spelen in de implementatie.

De ambitie van het Verdrag is dat iedereen, mensen met of zonder een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de samenleving. Ratificatie van het verdrag is opgenomen in het regeerakkoord.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!