Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Publieke Sector in Actie op 2 oktober

19 september 2018 Door de redactie Geen reacties

De publieke sector (met werknemers in de zorg, bij de politie, in het onderwijs en bij defensie) komt in actie voor meer waardering, meer collega’s, minder werkdruk en minder papierwerk. Op 2 oktober is er een grootscheepse manifestatie in Den Haag, waar gezamenlijk actie wordt gevoerd tegen de bureaucratie, de werkdruk en het oplopende personeelstekort.

Het is onder meer een reactie op het plan om de dividendbelasting af te schaffen, iets dat jaarlijks 2 miljard euro gaat kosten. Dat geld kan beter aan de publieke sector besteed worden, vinden de partijen.

Wat er precies gaat gebeuren op 2 oktober is nog niet duidelijk. Een staking wordt het in geen geval. Wel is duidelijk dat er heel veel steunbetuigingen vanuit alle vier werkvelden komen. De website
www.publiekesectorinactie.nl/ en de Facebookgroep Publieke Sector in Actie (ruim 14.460 leden) worden veelvuldig gebruikt om statements te maken en mensen te informeren. Ook op Twitter is men actief. Deze week zou er meer bekend moeten worden over de manifestatie.

Bekendheid
In de Facebookgroep vroeg een vrouw zich af of er niet meer bekendheid gegeven kan worden aan de actie. Zij had deze onder de aandacht gebracht bij veel collega’s, maar niemand bleek ervan op de hoogte. Volgens de initiatiefnemers wordt er al veel gedaan, maar komt een grote campagne deze week op gang.

Inmiddels hebben 19 organisaties, waaronder Zorg in Actie, Nationaal Zorg Fonds en Stichting Zorgrecht, zich aangemeld bij het initiatief Publieke Sector in Actie. Samen vertegenwoordigen zij 441.712 leden die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs, bij de politie of defensie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!