Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Psychiatrische kliniek voor verstandelijk gehandicapten

14 mei 2012 Door de redactie Geen reacties

In Assen komt een Centrum verstandelijke beperking en psychiatrie. Het is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen snel aan een diagnose te helpen, en de behandeling beter op hen af te stemmen. Voor het centrum werken vijf partijen samen: Ggz Drenthe, VanBoeijen, De Trans, de Baalderborg Groep en Promens Care. Zij hebben 10 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Albert Hilvers, manager van het nieuwe centrum, zei voor Rtv Drenthe dat veel mensen met een verstandelijke beperking psychische problemen hebben. Familieleden of de instelling waar iemand met een verstandelijke beperking woont, zijn meestal niet in staat om de problemen te herkennen, en zelf kunnen de cliënten daar ook weinig over vertellen.

Het centrum komt in Assen, tussen Van Boeijen en Ggz Drenthe, en zal bestaan uit een polikliniek (opening eind 2012) en een kliniek voor crisis, observatie en psychiatrie (opening begin 2013, met 10 bedden en 4 crisisplaatsen). In 2014 zullen er in totaal 24 plaatsen zijn voor volwassenen en voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!