Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Provincie Gelderland start speciale cultuurprojecten

6 december 2010 Door de redactie Geen reacties

Om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, start de Provincie Gelderland nieuwe projecten. Jongeren met een beperking krijgen cultuurlessen en volwassenen met een beperking kunnen met hulp een cultuurinstelling bezoeken.

Op 16 scholen voor speciaal onderwijs van Roc Groot Gelre maken de 2.300 leerlingen kennis met verschillende vormen van cultuur. Doel is 15 procent van de leerlingen zo enthousiast te krijgen, dat zij ook buiten school actief worden bij een vereniging of cultuurinstelling.

Een ander project moet mensen met een beperking vanaf 16 jaar en cultuurinstellingen bij elkaar brengen. Het doel is minimaal 1.250 mensen met een beperking naar cultuurinstellingen te krijgen. 150 Cultuurinstellingen krijgen hulp bij het organiseren van een geschikt aanbod en goede begeleiding voor deze groep mensen. Dat kan onder andere via bijscholing. Het project wordt uitgevoerd door Mee Gelderse poort.

Verder is er nog een project om jonge gedetineerden cultuurlessen te geven. Voor de drie nieuwe projecten stelt de provincie 400.000 euro beschikbaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!