Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Protestmars Brussel tegen bezuinigingen op gehandicapten

7 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Op 5 mei, de internationale Independent living dag, lopen om 11 uur mensen met een beperking uit Vlaanderen en hun bondgenoten de Walk of shame, een solidariteitsmars door Brussel. De aanleiding: "Nog steeds moeten er mensen met een beperking in instituten leven, afgescheiden van de echte wereld. Nog steeds zijn er mensen met een beperking die helemaal geen ondersteuning krijgen. Wij zijn solidair met hen," aldus de organisatoren, Onafhankelijk leven

Op hun website zegt Onafhankelijk leven: "Wij zijn solidair met onze broers en zussen uit Wallonië, waar van zorgvernieuwing nog geen sprake is. Wij zijn solidair met al die personen met een beperking in heel Europa die getroffen worden door blinde besparingen."

Aanval
"Wat begon als een financiële crisis is in heel wat landen uitgemond in een regelrechte aanval op onze rechten. Mogelijkheden op een onafhankelijk leven worden afgebroken en de uitvoering van het VN Verdrag voor de rechten van personen met een beperking wordt uitgesteld of zelfs terug gedraaid."

De Walk of shame is het Belgische onderdeel van de internationale campagne Stop disability cuts (Stop de bezuinigingen op gehandicapten) Het Europese netwerk onafhankelijk leven (Enil, European network on independent living).

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!