Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prokkelaars doen zaken bij staatssecretaris

11 juni 2012 Door de redactie Geen reacties

Vijf prokkelaars hebben goede zaken gedaan tijdens hun bezoek aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten. Ze gingen met een afspraak of toezegging in de tas weer naar huis. Het vijftal kwam in het teken van de prokkeldagen langs op het ministerie in Den Haag. Overal in Nederland werden afgelopen weekeinde Prokkels georganiseerd - prikkelende ontmoetingen tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder.

Caron, Surai, Nico, Mark en Diane gingen op bezoek bij de staatssecretaris. Zenuwachtig waren ze niet. Toen de staatssecretaris over netwerken begon, brak Nico meteen in. 'Wat is dat dan, netwerken?' vroeg hij. Haar antwoord - 'dan kijken we wat we voor elkaar kunnen doen' lieten de prokkelaars zich geen twee keer zeggen.

Cliëntenraad
Diana zou het leuk vinden als de bewindsvrouw een keertje zou meelopen bij haar project 'Op de kaart'. Dat kon geregeld worden. De staatssecretaris beloofde ook om langs te komen bij Sherpa, de zorgorganisatie waardoor Surai en Mark zich zeer geholpen voelen. En de uitnodiging van Caron om bij een bijeenkomst van de cliëntenraad van zorginstelling Reinaerde te zijn, sloeg de staatssecretaris evenmin af. 'Het is voor mij een enorme kans om eens in jullie wereld te kijken. Ik hoor graag van cliënten zelf hoe het zit. Dan kan ik dat ook weer doorvertellen,' aldus Van Zanten.

U valt me mee
Alleen Nico moet nog even geduld hebben. Hij zou graag minister-president Mark Rutte een keer ontmoeten. Dat kon Van Zanten niet beloven, 'maar', zei ze, ik zal het hem tijdens de ministerraad zeker vragen!' Met die toezegging is Nico dik tevreden. Bij het afscheid schudde hij de staatssecretaris de hand en zegt: 'U valt me reuze mee'.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!