Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prokkel-ideeën

21 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

Om nieuwe ideeën door te geven voor prokkelactivtiteiten, zijn er nieuwe aanvullingen verschenen van het Prokkel Doeboek. De prokkeldagen worden gehouden op 9, 10 en 11 juni, met als doel activiteiten te organiseren waarbij gehandicapten en niet-gehandicapten elkaar ontmoeten en samen dingen doen: sporten, werken, stage lopen, ontmoeten. Er zijn ook draaiboeken, en tips over samenwerking, financiering en sponsoring.

Prokkel is een concept voor prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Tijdens de Prokkeldagen vinden er vele ontmoetingen plaats. Iedereen kan een Prokkel organiseren: werknemers in de zorg- en welzijnssector, ondernemers, scholen, sportverenigingen, gemeenten, bedrijven en vrijwilligerscentrales.

Een Prokkel kan leuk en gezellig zijn, maar ook leerzaam en serieus. Prokkelen is simpel: Vorm een groepje mensen om een Prokkel te organiseren. Het leukst is het als er mensen bij elkaar komen uit verschillende sectoren. En vergeet niet mensen met een beperking te betrekken bij de voorbereidingen. Zij weten vaak zelf het beste wat ze willen. Bedenk samen een activiteit, en meld hem aan op de website van Prokkel.

De Prokkelorganisatoren zeggen; "Kijk goed naar de wensen van de mensen met een beperking, sluit aan op bestaande problemen die zij ondervinden, en het zou mooi zijn als de Prokkel aanzet geeft tot een structurele activiteit. Daardoor kunnen er veel vaker dit soort ontmoetingen plaatsvinden gedurende het jaar zodat mensen met een verstandelijke beperking beter mee kunnen doen in de samenleving."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!