Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Project voor zelfstandig reizen wint prijs

28 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Het project Buzz Buddy van stichting Cavent in Oud-Beijerland heeft de Univé Paludanus prijs 2013 gewonnen. Het project stelt cliënten met een verstandelijke beperking in staat om zelfstandig te reizen met behulp van een apparaatje op de telefoon dat bijhoudt waar ze zijn (tracker met gps-functie). De prijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en 10.000 euro.

Een aantal cliënten met een verstandelijke beperking van stichting Cavent reisde voorheen met een aangepast busje of taxi of met een begeleider. Nu kunnen zij zelf op stap.

Gevoel van eigenwaarde
De tracker met gps-functie bevat een voorgeprogrammeerd telefoonnummer met alarmknop waarmee de cliënt hulp kan inroepen. Begeleiders en familieleden kunnen inloggen in een webportal en zien waar de cliënt zich bevindt. Het zelfstandig reizen vergroot het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en vrijheid aanzienlijk.

Moed
De jury: "Het vereist veel moed van ouders en zorgorganisatie om cliënten in hun kracht te laten en niet te laten lijden door angst. De Buzz Buddy geeft hen het vertrouwen dat daarvoor nodig is."

Meer informatie over de Univé Paludanus Prijs op www.unive.nl/paludanusprijs

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!