Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Project voor gezinnen met ernstig meervoudig beperkt kind

27 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

Het project Sterker Samen EMB richt zich op het vergroten van de kracht en het welbevinden van gezinnen met een kind met een ernstige meervoudige beperking (EMB). EMB Nederland (voorheen belangenvereniging BOSK), Rijksuniversiteit Groningen, 's HeerenLoo, Hanzehogeschool en Koninklijke Visio lanceren het project op 24 april.

Hoe geef je je kind met EMB een zo goed mogelijk leven? En hoe houd je je als gezin staande? Met deze vragen worstelen veel ouders van een kind met EMB.

Het Project Sterker Samen EMB moet meer inzicht geven in de kwaliteit van bestaan van gezinnen met een kind met EMB. Door het welbevinden van de gezinsleden in kaart te brengen, hopen betrokkenen uiteindelijk ook concrete producten te ontwikkelen voor deze gezinnen en hun zorgverleners die helpen de kwaliteit van bestaan te vergroten.

De kick-off van het project vindt plaats op woensdagmiddag 24 april in Utrecht. Aanmelden hiervoor is online mogelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Los daarvan is het ook mogelijk aan te melden om op de hoogte te worden gehouden van het project of eventueel deel te nemen aan het onderzoek.

Het onderzoeksproject heeft een subsidie ontvangen van 4 ton uit het het programma Gewoon Bijzonder, dat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Programma Gehandicapten. Het project is een samenwerking tussen de basiseenheid Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing en de BOSK, vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking, waaronder mensen met Ernstig Meervoudige Beperking (EMB).  |

Meer informatie over het project op de website van ZonMw.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!