Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Proeftuin arbeidsparticipatie in Gelderland

4 februari 2013 Door de redactie Geen reacties

Presikhaaf Bedrijven en Philadelphia zorg werken sinds kort samen om de positie van mensen die moeilijk aan het werk komen, te verbeteren. Presikhaaf Bedrijven biedt cliënten van Philadelphia die zich op werkgebied verder kunnen ontwikkelen, een beschutte werkplek aan in Arnhem, terwijl Philadelphia werknemers van Presikhaaf Bedrijven, die beter tot hun recht komen in arbeidsmatige dagbesteding, een plek geeft in werkstation Beinum in Doesburg.

Uitgangspunten bij de samenwerking zijn: passend werk en betere begeleiding voor de mensen. Door het werk dichterbij de woonomgeving van de mensen te organiseren, levert de samenwerking ook een kostenbesparing op.

Maatwerk
In het samenwerkingsproject staat niet de productiviteit van de cliënten en werknemers centraal, maar hun persoonlijke ontwikkeling, de positieve beleving van werk, de omgang met collega's en kunnen functioneren binnen een vaste regelmaat. De eerste vijf Philadelphiacliënten zijn inmiddels begonnen op de industriële werklocatie van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem. Eind januari zijn de eerste deelnemers vanuit Presikhaaf Bedrijven in Doesburg geplaatst.

Ontschotten
Volgens beide organisaties maken de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving een heroriëntatie in het beleid noodzakelijk. Betere samenwerking, ontschotten en ontzorgen, de noodzaak tot meer burgerparticipatie en maatschappelijke relevantie en het zo goed mogelijk benutten van de mogelijkheden van de burger zijn daarbij leidende thema's.

Lees meer op de site van Philadelphia Zorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!