Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Proefschriftprijs voor Aly Waninge

2 april 2012 Door de redactie Geen reacties

Tijdens de wetenschapsdag fysiotherapie heeft onderzoeker en fysiotherapeute Aly Waninge de 'Proefschriftprijs' gekregen. Waninge promoveerde in mei 2011 op onderzoek naar een meetinstrument om de fitheid te bepalen van mensen met zeer ernstige beperkingen.

Het proefschrift van Aly Waninge, 'Measuring physical fitness in persons with severe/profound intellectual and multiple disabilities' viel volgens de jury op door de bijzondere doelgroep waaraan de fysiotherapie een belangrijke bijdrage kan leveren, maar waar weinig onderzoek naar wordt gedaan. Aly Waninge wint een oorkonde en 2.500 euro. Zij werkt bij Koninklijke Visio en is bijzonder lector 'Participatie en gezondheid van mensen met een verstandelijke en visuele beperking' aan de Hanzehogeschool Groningen. De proefschriftprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Koninklijk Nederlands genootschap voor fysiotherapie.

Met het meetinstrument van Waninge kunnen zorgverleners vaststellen hoe het lichamelijk met een ernstig gehandicapte cliënt is gesteld, en daar vervolgens op inspelen door bijvoorbeeld het bewegings- of voedingspatroon aan te passen.

Lees meer op goudonbeperktgezond.nl/themas/lichamelijke-activiteit-fitheid-bewegingsapparaat/

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!