Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Proef helpt leerlingen met beperking op weg naar betaald werk

29 november 2016 Door de redactie Geen reacties

Leerlingen met een (lichte) verstandelijke beperking vinden moeilijker een baan. In de Hoeksche Waard krijgen scholieren van Zml De Ark nu alle steun die ze nodig hebben via het project Jongerenwerf, waarin diverse instanties samenwerken.

Omdat geen enkele leerling hetzelfde is, krijgt ieder een individueel traject met eigen doelstellingen. De leerling bepaalt dat traject zelf, in samenwerking met ouders/verzorgers en de deelnemende partijen. De leerling krijgt zoveel mogelijk zelf de regie om aan competenties te werken. En waar nodig wordt extra ondersteuning geboden. Directeur van de Zml De Ark, Piet Diepenhorst, is enthousiast dat deze proef op zijn school van start kan gaan: “Door dit maatwerktraject wordt het voor onze leerlingen mogelijk om succesvol door te stromen naar duurzaam werk.”

Deelnemende instanties
Het project Jongerenwerf is een samenwerking van Zml De Ark, Stras (een onafhankelijke non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om te participeren in het alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd), Potenco (bemiddelaar en jobcoach van mensen met een uitkering, zoals de Wajong, naar een passende werkplek) en Werk & Inkomen Hoeksche Waard (Wihw). Deze laatste heeft een belangrijke rol in dit project en staat garant voor de financiering. Samen met Potenco zoekt Wihw samenwerking met werkgevers waar de jongeren aan de slag kunnen.

Jongerenwerf Hoeksche Waard vergroot door een combinatie van specifieke scholing op arbeidsvaardigheden, individuele begeleiding en jobcoaching de kansen op duurzaam betaald werk.
Zo nodig worden de jongeren getraind of bijgeschaafd met opfriscursussen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!