Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijswinnende participatieprojecten

30 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Vrijdag 27 juni zijn in Utrecht de Gouden Prokkels 2014 uitgereikt. Dat is de prijs voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Juryvoorzitter van stichting Prokkel, Gerdi Verbeet, reikte de prijzen uit in drie categorieën.

In de categorie Prokkelstage ging de Gouden Prokkel naar Stichting Koppel uit Epe. De leden van Onderling Sterk Nijmegen wonnen de Gouden Prokkel in de categorie 'Mensenrechten.' En in de categorie Prokkelen in de Samenleving won Roc Mondriaan uit Leiden het goud. De drie winnende projecten zorgden volgens de jury voor inspirerende ontmoetingen tussen mensen die niet zo makkelijk met elkaar in contact komen.

Vrachtwagen

Dankzij de zussen Meggie en Kari Moors van Koppel kon Rene Blom stagelopen op de vrachtwagen, liep Glenn stage bij Go Ahead Eagles en leerde Angelique bloemschikken bij een plaatselijke bloemenwinkel.

Gastcollege
De leden van Onderling Sterk Nijmegen gaven een gastcollege over mensenrechten aan leerlingen van het Roc Nijmegen. Het bijzondere van deze Prokkel is, dat het geheel door mensen met een verstandelijke beperking is bedacht en uitgevoerd.

Ontmoetingen
Vanuit het Roc Mondriaan organiseerden 45 3e jaars studenten in totaal 11 activiteiten waarbij mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten.

Inspiratie
Juryvoorzitter Gerdi Verbeet: "Gouden Prokkels laten zien hoe inspirerend, divers en leuk ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder beperking kunnen zijn. Met deze prijs wordt dat zichtbaar, en anderen halen daar weer inspiratie uit."
Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Deze ontmoetingen dragen op een persoonlijke manier bij aan een sterkere positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken.

Lees meer op www.prokkel.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!