Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijswinnaars Special Media Awards 2021

10 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij Beeld en Geluid in Hilversum zijn vrijdag 5 november de Special Media Awards 2021 uitgereikt in 10 categorieën. De awards zetten mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken in het zonnetje. Het event vond plaats in de Week van de Mediawijsheid. | Fotografie Esther Meijer

Dertig genomineerden, gekozen uit 131 inzendingen, wachtten in spanning af of ze bij de awardwinnaars hoorden. Daar had de vakjury met onder andere TikTok-deskundige Lisanne Dijkstra en content creator TikTok Kars den Hollander een flinke kluif aan, want het niveau was hoog. De juryleden waren onder de indruk van de professionele manier waarop de winnaars met hun bijdrage laten zien hoe je (sociale) media op een positieve wijze kunt inzetten.

Winnaars
De presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg maakten aan het eind van een spannende awardshow de winnaars in tien categorieën bekend:


De award die elke winnaar kreeg, is gemaakt door cliënten van ASVZ; daarnaast kregen ze het bordspel Sociale Slimmeriken over mediawijsheid.

Ontstaan
De Special Media Awards worden sinds 2019 landelijk uitgereikt. Het initiatief ontstond bij zorgorganisatie Amerpoort die hierin inmiddels samenwerkt met meer dan 25 organisaties uit de gehandicaptenzorg en mediapartners.

Meer informatie op de website van de Special Media Awards. Daar vind je ook het jurycommentaar en een aftermovie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!