Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijs voor technologische innovatie in verstandelijk gehandicaptenzorg

20 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

Stichting SPZ reikt iedere twee jaar de Pier de Boer-prijs uit aan het beste project voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema voor de prijs in 2019 is technologische innovatie met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het insturen van je project of idee op dit gebied is mogelijk tot 1 april.

We leven in een tijd van apps, robots en slimme apparaten. Deze kunnen het leven van mensen met een verstandelijke beperking makkelijker maken. Stichting SPZ vindt het belangrijk dat er nieuwe technologieën komen waar mensen echt iets aan hebben. Daarom is het thema van de Pier de Boer-prijs dit jaar: ‘Technologische innovatie met en voor mensen met een verstandelijke beperking’.

Heb je een goed idee of vernieuwend project waarvan mensen met een verstandelijke beperking echt voordeel hebben? Dan kun je voor 1 april 2019 je project of idee indienen bij Stichting SPZ.

Uit alle projecten wordt een selectie gemaakt, die een deskundige jury beoordeelt. In juni 2019 worden de genomineerden bekend gemaakt.

De jury bepaalt welk project de Pier de Boer-prijs wint. Het meest vernieuwende initiatief wordt in september tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt. De prijswinnaar ontvangt een beeld en een geldbedrag van 30.000 euro.


Meer informatie over het thema en de werkwijze is te vinden op
www.stichtingspz.nl/pier-de-boer-prijs/

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!