Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijs voor proefschriften verstandelijk gehandicaptenzorg

25 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Op 26 maart 2020 wordt voor de dertiende keer de Ds. Visscherprijs uitgereikt aan de schrijver van het beste proefschrift in de gehandicaptenzorg, dat in de laatste twee jaar is gepubliceerd. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro bruto. Inzenden is mogelijk tot 1 november 2019.

Mensen die na 1 november 2017 gepromoveerd zijn kunnen zich onder vermelding van datum en plaats van hun promotie en de titel van hun proefschrift aanmelden bij de secretaris van de Ds. Visscherprijs 2020 (ruud.geus@planet.nl). Het proefschrift moet geschreven zijn in het Nederlands of Engels door een Nederlander of Nederlandstalige Belg.

Uit alle inzendingen selecteert de jury drie genomineerden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro, de andere twee krijgen elk 6.000 euro.

De Ds. Visscherprijs wordt tweejaarlijks toegekend. Het is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds, in samenwerking met Ntz (Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen) en Koninklijke Van Gorcum.

De prijs is vernoemd naar dominee Visscher die een zorgvisie bedacht waarbij integratie van mensen met een verstandelijke beperking een grote rol speelde. Later is het Ds. J.A. Visscherfonds opgericht ter bevordering van het onderzoek ten behoeve van deze doelgroep.   |

Meer informatie over de prijs op Ntz.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!