Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijs voor participatie

8 mei 2007 Door de redactie Geen reacties
‘Dynamisch, gedurfd en vernieuwend’ moeten ideeën zijn om in aanmerking te komen voor de nieuwe Pier de Boerprijs, die de stichting Sociaal pedagogische zorg (SPZ) heeft ingesteld.  Inzendingen moeten erop zijn gericht dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen participeren in de samenleving.

Maatschappelijke integratie
De Pier de Boerprijs is genoemd naar de Amsterdamse schoolmeester die 75 jaar geleden kinderen van een speciale school begeleidde bij deelname aan de samenleving, onder andere door werk voor hen te zoeken. De prijs is bedoeld voor projecten die zijn gericht op de maatschappelijke integratie. SPZ wil ‘dynamische ideeën die een antwoord geven op de vraag hoe mensen met een beperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen participeren in de samenleving. De voorwaarden die we daarbij stellen is dat de projecten vernieuwend, overdraagbaar aan andere organisaties, en uitlegbaar zijn.’

De prijs, 50.000 euro, zal elke twee jaar worden uitgereikt. Personen en instellingen kunnen een inzending doen tot 1 oktober 2008. Meer informatie op www.stichtingspz.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren