Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Preventiespecialist Pergamijn wint ArboAward

28 november 2011 Door de redactie Geen reacties

Har Pluijmakers, preventiecoördinator bij stichting Pergamijn, organisatie voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in Echt, is vorige week uitgeroepen tot winnaar van de ArboAward 2011. Hij kreeg  een opleidingscheque ter waarde van € 2.500 en de ArboAward. Volgens de jury laat de wedstrijd zien dat een arboprofessional steeds meer adviseur en steun en toeverlaat wordt binnen de organisatie.

Pluijmakers werd geroemd om het arbomanagementsysteem dat hij heeft bedacht en ingevoerd. Het bestaat uit 103 arbocontactpersonen, één voor elk team binnen Pergamijn. Hij of zij is aanspreekpunt voor de teamleden en heeft tegelijkertijd een kort lijntje met Pluijmakers. Hierdoor is arbo bij alle medewerkers van Pergamijn meer gaan leven. Pluijmakers is de arbospin in het web van de organisatie en voorziet het management gevraagd en ongevraagd van adviezen.

Juryrapport
Har Pluijmakers heeft de ArboAward op grond van de volgende punten gewonnen:

  • Gedreven in het verbeteren van arbeidsomstandigheden binnen stichting Pergamijn, zoals  fysieke belasting, agressiepreventie en brandveiligheid.
  • Ontwikkelaar en invoerder van een effectieve arbomanagementstructuur op basis van 103 arbocontactpersonen, waarbij de verankering met de werkvloer is gewaarborgd.
  • Bevlogen in het betrekken van collega’s bij arbobesluiten door middel van workshops en persoonlijke gesprekken.
  • Duidelijk zichtbaar in de hele organisatie, ook bij management en ondernemingsraad;
  • Op de hoogte van de vakinhoudelijke actualiteiten. 

Meer info op www.fnvformaat.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!