Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Praatkaarten en posters leggen coronavirus uit

15 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Bureau Edubooks & Training heeft een set Corona Praatkaarten en een set Veiligheidsposters ontwikkeld, bedoeld om uitleg over het coronavirus te geven en de belangrijkste regels te tonen die nu gebruikt worden om verspreiding tegen te gaan.

Met de Corona Praatkaarten (afmeting ongeveer 11 x 8 cm) kunnen begeleiders, verzorgers, docenten en trainers in gesprek met hun cliënten of cursisten. Zo kom je erachter wat iemand al weet over het virus en kun je gericht informatie en instructies overdragen. De praatkaarten zijn ook geschikt om afspraken te maken en uit te leggen. Volgens de ontwikkelaars geeft dit duidelijkheid en rust, neemt het angst weg en helpt het verspreiding van het virus te voorkomen.

De Corona Praatkaarten worden geleverd in een koffer met 4 of 7 keer dezelfde set kaarten en handleiding. Een koffer met 4 sets kost 47 euro, die met 7 sets kaarten kost 67 euro.

Veiligheidsposters
Een set van vier posters visualiseren de regels rondom de vier thema’s:
- klachten coronavirus
- voorkom besmetting
- groet elkaar veilig
- als je ziek bent.

De tekeningen zijn afgeleid van de tekeningen op de praatkaarten. De posters zijn op A4-formaat, het papier is stevig en gelamineerd. De posters kun je per 3, 5 of 10 sets bestellen. Drie sets kosten 20 euro, vijf sets kosten 25 euro en 10 sets 45 euro.  |

Meer informatie over de praatkaarten en posters vind je op de website van Edubooks.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!