Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Poster over hygiëne op de zorgboerderij

1 oktober 2015 Ronny Vink Geen reacties

Mensen die op een zorgboerderij werken moeten weten hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen infectieziekten. Denk aan goed handen wassen en beschermende kleding dragen tijdens het schoonmaken van een stal. Er is nu een poster beschikbaar die in de zorgboerderij kan worden opgehangen.

Op de poster worden de belangrijkste hygiëneregels in duidelijk taal en met tekeningen uitgelegd. Zo worden medewerkers er steeds aan herinnerd hoe ze zichzelf gezond moeten houden. Op een zorgboerderij werken onder meer mensen met een (verstandelijke) beperking. Tijdens het werk kunnen zij in aanraking komen met ziekteverwekkers. Door hygiënisch te werken voorkomen zij dat ze ziek worden.

Hygiëne
Het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (Rivm) en andere organisaties hebben de poster gemaakt. Behalve de hygiëneregels staat erop bij welke gebeurtenissen boerderijmedewerkers naar een begeleider toe moeten gaan om advies te vragen. Voor begeleiders is extra informatie beschikbaar over de optimale bescherming van de medewerkers. |
De poster is te downloaden op www.rivm.nl/ziekdoordier of te bestellen via lci@rivm.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!