Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Politiek ontbijt over mensen met een verstandelijke beperking

29 augustus 2018 Door de redactie Geen reacties

Belangenorganisaties KansPlus en Sien voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren op vrijdagochtend 21 september een politiek ontbijt. Politici, beleidsmedewerkers van diverse ministeries, belangenorganisaties en ouders gaan met elkaar in gesprek over wat er nodig is voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kansplus en Sien organiseren het politiek ontbijt om de politici te voeden met informatie. Op 18 september is het Prinsjesdag en dan gaat het nieuwe parlementaire jaar van start. De politieke beschouwingen vinden plaats op woensdag 19 en vrijdag 21 september. Een uitgelezen moment dus om met elkaar kennis te maken en van gedachten te wisselen.

Vanuit de dagelijkse praktijk delen ouders van mensen met een verstandelijke beperking en zorgverleners hun verhalen. Aan de orde komen onderwerpen zoals onafhankelijke cliëntondersteuning, de positie van naastbetrokkenen, de implementatie van het VN-verdrag in de instellingen voor langdurige zorg, zeggenschap en medezeggenschap, wonen en zorg, de uitkomsten van het nog lopende programma 'Samen sterk voor kwaliteit’ (De Kwaliteitsagenda) en de speerpunten van het Programma Gehandicaptenzorg.

Het politieke ontbijt vindt plaats op 21 september in Nieuwspoort in Den Haag van 8.00 tot 10.00 uur.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!