Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Polikliniek voor volwassenen met verstandelijke beperking in Veldhoven

9 mei 2019 Door de redactie Geen reacties

Speciaal voor volwassenen met een verstandelijke beperking is bij Máxima Medisch Centrum (MMC) locatie Veldhoven een AVG-poli geopend. Zo wordt specialistische zorg voor de doelgroep toegankelijker. Men kan er terecht voor onderzoek, behandeling en advies op maat. De poli is er gekomen dankzij een samenwerking tussen zorgorganisatie Severinus en het MMC.

Op de AVG-polikliniek is altijd een arts verstandelijk gehandicapten (AVG) aanwezig en op indicatie is ook ondersteuning mogelijk van een gedragskundige vanuit Severinus. Deze samenwerking zorgt ervoor dat zij direct kunnen inschatten of Severinus een passend aanbod kan bieden voor de patiënt.

Kinderen met een verstandelijke beperking komen tot ze 18 jaar zijn bij de kinderartsen in het MMC. Zodra ze volwassen zijn, moeten ze de overstap maken naar een AVG.

Voor de poli geopend werd, kwamen patiënten met een verstandelijke beperking altijd naar Severinus toe, waar een AVG aanwezig was. Nu kunnen de patiënten gewoon op hun vertrouwde plek blijven. Ook genieten ze van het voordeel dat andere specialisten met wie de AVG samenwerkt altijd dichtbij zijn.  |

Lees meer op de website van Severinus.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!