Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Polikliniek seksuologie voor jongeren met een verstandelijke beperking

29 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

In Boxtel hebben zorgorganisaties de Hondsberg en De la Salle een polikliniek seksuologie geopend voor kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en hun ouders. De vragen kunnen gaan ovr het aangaan en hebben van verkering en (seksuele) relaties; seksuele problemen die voortkomen uit de stoornis of bijkomende problemen; seksuele disfuncties, trauma’s, of onzekerheid over de seksuele identiteit. Ook professionals uit de zorg of het onderwijs kunnen advies vragen bij de polikliniek.

De polikliniek seksuologie is een initiatief van De Hondsberg en De La Salle, en bevindt zich op hun terrein in Boxtel. De zorg kan in overleg ook elders worden geboden. De polikliniek biedt observatie, diagnostiek, relationele en seksuele vorming, en behandeling (zowel individueel, als in groepsverband). Ook wordt als dat nodig is behandeling(systeemtherapie) geboden aan het gezin.

De polikliniek seksuologie houdt twee keer per week telefonisch spreekuur voor kinderen en jongeren, ouders, verwijzers en andere professionals. Op dinsdag tussen 09.00 tot 10.00 uuren op donderdag tussen 13.00 – 14.00 uur is de kliniek bereikbaar op telefoon 013–5232856.

Verdere informatie bij het cliëntenbureau van de Hondsberg: 013 - 52 32 826 of het cliëntenbureau van De La Salle: 0411-652333, www.dehondsberg.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!