Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Polikliniek in Zwolle voor mensen met licht verstandelijke beperking

2 januari 2017 Door de redactie Geen reacties

Begin december hebben zorgorganisaties Trajectum en ’s Heeren Loo aan de Spanjaardweg 12 in Zwolle een nieuwe polikliniek geopend voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag.

In de nieuwe polikliniek in Zwolle huist het Act-team (Assertive community treatment) en van hieruit krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking vaktherapie, dagbehandeling en specialistische begeleiding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Dorry Menkveld (manager Trajectum Poli Zwolle) vertelt over deze nieuwe locatie: “Door de samenwerking met de ambulante begeleiders van ’s Heeren Loo maken we in deze nieuwe kliniek de ambulante keten voor cliënten vollediger.”

Tijdens de opening werd een geveldoek onthuld dat symbool staat voor het doel dat Trajectum en ’s Heeren Loo hebben: krachten bundelen om de beste zorg aan onze cliënten te kunnen bieden. Kunstenaar Sander (cliënt bij Trajectum) schilderde de poort van Zwolle op het geveldoek. Naast het kunstwerk staat een passage van een gedicht van een cliënt van Trajectum afgebeeld:


Ik zat op een bankje te kijken naar dit gebouw.
Ik dacht: een nieuwe kans voor wie hier komen gaat.
Want al heb je het moeilijk, het is nooit te laat!


Lees meer over de polikliniek Zwolle op de website van Trajectum.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!