Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Poëziewedstrijd voor mensen met verstandelijke beperking

12 september 2017 Door de redactie Geen reacties

Stichting Special Arts houdt een landelijke gedichtenwedstrijd ‘Het Andere Gedicht’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is ‘Onderweg’. Tot 15 december kan iedere deelnemer een tot drie gedichten insturen. Speciaal voor begeleiders en leerkrachten van deze doelgroep is er een gratis Basistraining Gedichtenlaboratorium.

Special Arts stelt dat iedereen kan dichten, dus ook mensen met een verstandelijke handicap. Zelfs als je niet kunt schrijven.

Door te dichten deel je met anderen wat je voelt, wat je bezighoudt, wat jou ontroert. De stichting wil dit bevorderen met de poëziewedstrijd.

Het thema Onderweg biedt heel veel mogelijkheden. Want iedereen is eigenlijk steeds onderweg: naar de dagbesteding, naar een verjaardag, naar de winkel, naar huis…


Dichtbundel
De mooiste inzendingen komen in een dichtbundel. Welke gedichten dat uiteindelijk zijn, beslist een vakjury die voorgezeten wordt door de Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin. Dat gebeurt tijdens een poëziefeest dat bol staat van theater, muziek en uiteraard gedichten.

In aanloop naar de bekendmaking van de winnende gedichten zijn er
diverse gratis trainingen voor begeleiders en leerkrachten door het hele land. Zij kunnen onder meer tips krijgen voor gedichten maken met een groep. De eerste vindt plaats bij Special Arts in Amersfoort. Daarvoor kun je je inschrijven.

Over de stichting
Stichting Special Arts Nederland bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. In 2014 organiseerde Special Arts ook al een gedichtenwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Een terugblik daarop is te vinden op de Facebook-pagina van Het Andere Gedicht.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!