Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcastserie over gehandicaptenzorg en corona

28 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

Verhalen met een beperking is een podcastserie van zorgorganisatie ’s Heeren Loo. Daar is de aflevering ‘Ons kind had corona’ aan toegevoegd, waarin een echtpaar vertelt over de impact daarvan op hun gezin en hun leven.

Daan, die een meervoudige beperking en autisme heeft, woont sinds een aantal jaren bij ’s Heeren Loo. Daar is een lange periode van wennen aan voorafgegaan, maar vlak voor de eerste lockdown in maart 2020 hadden zijn ouders voor het eerst het gevoel dat Daan zich bij de woning van ’s Heeren Loo net zo ontspannen voelde als thuis. Een geruststellende gedachte.

Niet lang daarna bleek een medebewoner besmet met corona en het virus trof ook Daan. In het verleden heeft hij een aantal keren zeer ernstige longontsteking gehad. “Ik heb direct gezegd: als Daan corona krijgt, overleeft hij dat niet”, was de stellige overtuiging van zijn moeder.

Luister deze podcast (circa 33 minuten) via de website van ’s Heeren Loo. Daar is ook de podcastserie Hartwerkers te vinden, waarin vrijwilligers aan het woord komen over hun werk bij de zorgorganisatie, en de podcastserie Werken en Leren, waarin studenten vertellen waarom zij voor de gehandicaptenzorg hebben gekozen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!