Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcastserie over downsyndroom en dementie

6 maart 2024 Redactie Klik Geen reacties

Lianne, Adriëtte en Yvonne hebben een broer met downsyndroom, Rien. Een aantal jaren terug kreeg hij de diagnose Alzheimer. Maar de weg naar die diagnose was lang en hobbelig. De zussen van Rien vertellen sindsdien op diverse manieren over die zoektocht, onder meer via lezingen en workshops. En nu is er ook de podcastserie De zussen van Rien. 

Er zijn inmiddels vier afleveringen beschikbaar, waarin de zussen ingaan op hoe zij omgaan met het veranderde gedrag van Rien, die langzaamaan steeds verder achteruitgaat. De zussen willen een zo goed mogelijk leven voor Rien en in de podcast vertellen ze hoe ze dat proberen te realiseren.

In elke aflevering komt ook een expert aan het woord die kennis, inzichten en tips deelt die betrekking hebben op mensen met een verstandelijke beperking en Alzheimer. Zoals hoe je een noodzakelijke verhuizing het beste kunt aanpakken als er iemand met dementie bij betrokken is. |

De podcastserie De zussen van Rien is te beluisteren via de bekende kanalen zoals Spotify, Apple Podcast of online via Goudpod

Klik sprak de zussen van Rien eind 2022 over hun zoektocht naar de verandering van hun broer. Het artikel bevat een aantal inzichten voor naasten en begeleiders van mensen met downsyndroom om de eerste tekenen van dementie te herkennen en de begeleidingsstijl hierop aan te passen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!